2. huhtikuuta 2011

Viikonloppu activella

Tänään olin koko päivän kuuntelemassa activella Mikko Aaltosen ja Mari Kaplaksen oppeja.
Aamupäivän Mikko selitti erilaisista peloista, rimojen pudotteluista, koiran mielentilasta ja käytiin vähän ohjaustekniikan perus sääntöjä läpi. Tietysti pohjana oli kokoajan se, että miten jotain opetetaan muille, eli kaikki ryhmäläiset oli kouluttajia.

Iltapäivästä Mari piti lyhyen luennon koiran motoriikasta ja sen huollosta. Kertoi lähinnä miten nuoren koiran kanssa lähdetään rakentamaan kroppaa ennen kuin lähdetään esteille. Tuli kauheen syyllinen olo itselle kun hän kertoi miten hän huoltaa koiriaan, mutta sanoi sitten itsekin että on vähän liiankin neuroottinen sen asian suhteen :D Mari kertoi sitten pari vinkkiä mistä huomaa jos koira on kipeä, tai miten tärkeää on että ranka toimii.
En ala nyt yksityiskohtaisesti mitään harjotteita selittämään, kun ne on minulla täällä papreilla, mutta kun Mari siinä selitti koiran rakenteen tärkeydestä, niin mun pitää nyt alkaa kiinnittämään huomiota tuohon Niiloon. N nimittäin peitsaa melkein kaikki kävelylenkit, ja se taas kertoo ettei ranka toimi oikein. Mun täytyy myös alkaa tarkkeilemaan sen etupäätä huonojen etukulmauksien takia, ja kohdistaa huolto siihen. Lisäksi, jos N ei suostu tulevaisuudessä menemään 35cm korkeita esteitä ilman turhaa hakemista, on siinä jotain pahasti vialla. Esille tuli myös se, että jos koiralla on piilokives (kuten niilolla on), voi se oireilla vain agiradalla kun liikeradat ovat normaalista poikkeavia. Tämä voi ilmeta nopeudessa, ja just tiukoissa käännöksissä ja hypyissä. Pitää siis saada poika pian operoitavaksi jos flekmaattisuus vielä jatkuu.

Toinen puolikas iltapäivästä oli ohjaustekniikoita. Kaikki mahdolliset kuviot käytiin perusteellisesti läpi, ja Mikko vielä kertoi aina mikä niissä on olennaista ja miksi. Huomenna varmaan päästään tekemään samoja juttuja omien koirien kanssa, niin luulis nyt olevan helpompaa kun on jo vähän asiat hahmottanut. Mutta huomisen ratareeneistä kerron tarkemmin huomenna. :)

Sunnuntai vierähti siis jälleen Haukiputaalla.
Aamulla olin Niilon kanssa 1,5h möllien ryhmässä. Meitä oli vain 2 koirakkoa, joten hulppeesti oli reeniaikaa (ehkä vähän liikaakin).
Vähän hirvitti mitä tuo koira sanoo oudoista esteistä, mutta halusi kyllä siivekkeille yllättävänkin hyvin. Tiesin, että mulle tulee sanomista tuosta Niilosta. Se kun on oma itsepäinen etanansa suurella egolla :D Pohdittiin siinä sitten miten saisin koiraan enemmän potkua, ja Mari mainitsi ainakin turhan hallussapidon, ja "kiinni" pitämisen. Ehkä jäänyt jaffasta tavaksi, en tiedä.
Mari itse myös liiteli Niilon kanssa hieman, jotta saisin tollkua sen siivekehakuisuudesta. Nyt me siis aletaan oikeanlaisella ohjauksella treenaamaan tiukkoja ja nopeita jäännöksiä!

Saatiin reenattua vähän valsseja ja päällejuoksuja. Hauskaa, mutta perhanan turhauttavaa oli!

VIDEOIltapäivällä reenattiin Jaffan kanssa Mikko Aaltosen vetämänä. Nyt meitä oli vähän enemmän, mutta reeniaikaa oli just sopivasti. Itse olin jo aivan poikki päivästä, ja ajatus ei oikein kulkenut. Jaffa oli niin ihana kun se jaksoi tsempata viimesetki pätkät, vaikka siitä näki että voimille otti.

Tehtiin n. 30 esteen rataa pätkissä. tarkoituksena oli tehdä kaikki osat tarkasti ja ajatuksella.
Onneksi osat oli samoja ku aamulla, nii olin jo vähän reenannu niitä. Muutama aste nopeempaa piti vaan tehä :D Alussa kaikki vähän tökki, mutta loppua kohden alkoi jo sujumaan. Tietysti ne ekat pätkät tuli vaan nauhalle -.-

Väistävedit kolmen suoralla tuottivat päänvaivaa. Etenkin se viimenen hyppy, kun en osaa käyttää kroppaani.
Hauskin vaihe oli leijeröidä/vedättää koira 12 hypylle saakka, mutta aina kun päästiin päällejuoksu kohtaan, se meni perseelleen...
19-25 menivät ihan nappiin, kun tein täydellisen persjätön 24 hypylle.
Kepeille irtosi hypyiltä hyvin, mutta se oikea väli ei tahtonut löytyä.

VIDEO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti