31. maaliskuuta 2011

Jaffa the agimestari

Eilen sain hämmädtyksekseni lukea oulun seudun terrieriyhdistyksen lehdestä, että Jaffa on vuoden 2010 agilitymestari! Ei me vissiin turhaan liidelty viimevuonna :D

Eilen käytiin itsenäisissä treeneissä hallilla. Tehtiin pientä radan pätkää, jossa oli muunmoassa välistävetoa, ja yksi saksalainen. Huipusti poika veti! Keskitty täysillä, ja ne välistävedotkin alkaa jotenkin sujumaan (vedin ne sille rautalangasta), sillä takaakierto on meidän yleinen ongelma.
Loppuun vielä parit onnistuneet kaukokepit!

Kaksi viikkoa vierähtänyt siitä kun N kävi viimeksi hallillla kammoksumassa siivekkeitä.
Mentiin radalle samalla rutiinilla kuin ennenkin, muttä tälläkertaa otin riman kannattimet pois siivekkeistä. Onneksi koira ei enää ollut siivekeistä moksiskaan! iloisena kierteli siivekkeitä ja halusi leikkiä.Otimme rataa ilman rimoja, koska selvää flekmaattisuutta oli ilmassa jos joutui hakemaan hyppyjä. Tarkoituksena oli vain saada poikaan kolmosvaihde päälle, ja hakea niitä siivekkeitä.
Aluksi meno oli tosi tönkköä, mutta pientä intoa tekemiseen oli havaittavissa. palkkasin siis tiheään.
Päätin kokeilla persjättöä 2 ja 6 esteen jälkeen, koska niillä saan vauhtia koiraan menemällä vain eteenpäin. Onneksi tein ne! Niilo tykkäsi kovasti kun yritin ottaa sitä haltuun persjätöstä :D

Toisella kertaa tein samat kuviot, mutta mietin miten saisin lisää intoa koiraan. Löysin hallilta pehmolelun jossa oli vinku sisässä, siitäkös poika riemastui eikä enää pysynyt nahoissaan.
Pitkästä aikaa löysimme tekemisen meiningin, ja tälläkertaa en enää pysyt koiran perässä. Toinen persjättö ei enää onnistunut, joten 8 esteelle piti tehdä 90 asteen poispäinkäännös. Tämä osoittautu hankalaksi, mutta vaikak jouduimme sitä koittamaan monta kertaa, N jaksoi painaa aina loppuun asti, ja siitäkös mamma on ylpee!

Innolla odotamme viikonlopun koulutusviikonloppua activella, jonne pääsein molempien hurttien kanssa!


Niilo 1v 7kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti