31. maaliskuuta 2013

Pellon kisat

Pitkäperjantaina käytiin päiväretkellä Pellossa.
 

Jaffalla on kevättä rinnassa, kun se jaksaa mennä sekaisin kaikista pissoista, ei syö kunnolla, ja nylkyttää jalkaa jos siihen satut koskemaan. Luojan kiitos se ei enää valvo öitä ja huuda ovella. Tästä syystä oli vähän epävarma olo lähteä sen kanssa kisaamaan.

Sitten, Niilon kontaktit on kesken, joten eihän se raukka tienny mitä siellä pitäis tehdä. Päätin että juoksutan puomin, mutta pyydän aalla on/off. Toisella radalla suunnitelma muuttui ja pyysin molemmilla pysähtymään. En siis tiennyt yhtään mitä koira tulee konakteilla tekemään.

Tuomarina Anne Viitanen

A-RATA agility

Heti alkuun tosi kinkkinen rata. kokoajan sai varoa ettei koira mene väärälle esteelle. Rimat olivat myös tapissa. Niilon kohdalla päällejuoksu ei onnistunut hypylle, joten otettiin tästä vitonen. Puomin alastulolta myös vitonen, koska annoin koiran vaan juosta (lue edellinen postaus). Aan tuli myös läpi, eli ei pysähtynyt.
Tulos 10.

Jaffalla oli jälleen vaikeuksia rauhoittua. Lähdössä tuomarin ilme oli ollut kuulemma ihana kun mulla niin kesti saada koira aisoihin. Ja kun se vihdoin jaksoi keskittyä nii sitte mentiin. Yks nima oli mun moka, kun kompastuin hyppyesteen tukipilareihin, jolloin siivekkeen horjahdus tiputti sen. Aa oli aika yllätys (joka mielestäni oli jyrkempi kuin kassin aa), sillä tuli sen läpi, mutta en jaksanut korjata. Puomille sentään pysähty, mutta kun päästiin radan luppuosuudelle mentiinkin ohi hypyistä, joten tulos HYL.

B-RATA agility

Tällä kertaa rata oli käänteinen, mutta lisänä oli keinu. Rimoja tuomari pudotti pykälän alaspäin.
Niilon radalla suunnitelma kontakteilla tosiaan muuttui, kun en enää sitä vitosta halunnut. Tällä kertaa käskyt olivat velä muistissa, ja pysähtyi kontaktille. Meillä meni rata melko hyvin, vaikkei se loogisimmasta päästä ollutkaan, ja meno oli sen mukaista (koirasta kiinni pitämistä) mutta nolla sieltä tuli. Vasta medien rataantutustumisessa sain tietää oliko aika alittunut, ja olihan se! -3,jotain ja se oli minien ainoa nolla, joka tiesi ykköspallia, sekä agisertiä!!! Osallistujia oli 30 joten taakse jäi mm. Karoliina Pellikka & Kerttu.

Jaffan kanssa kokeilin olla ulkona mahdollisimman pitkään, ja kun vuoro oli niin suoraan radalle. Se taisi vähän tepsiäkin. Sama kaava kuin Niilolla, eli nolla! Sama aikakin oli suurimpiirtein, mutta tällä kertaa se riitti vain 3 sijaan. Jaffan isä Pntus oli heti toisena. Mutta ei haittaa, kisakirjassa jälleen yksi nolla lisää.


Tämä oli niilon toinen agiserti, joten viimeisen se saa ottaa vastaan vasta syksyllä.
Meiltä tosiaan puuttuu enää tuplanollat SM-kisoja varten, ja siihen kyllä vaaditaan 3 startia kisapäivään, ainakin Jaffalle. Katsotaan mihin sitä pitää lähteä reissuun jos ei tuplat lähiaikoina irtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti