22. maaliskuuta 2013

Juoksarit?

Ihan ekaksi ilmoittelen harmillisia uutisia kennelliitolta. Eivät laita Jaffan CIB anomusta menemään kun 3-sukupolvesta löytyy ER-rekisteröity koira. Turhauttavaa kyllä, mutta eipä tuo nyt haittaa yks titteli, kun arvo on kuitenkin olemassa. Siispä aijon silti shoppailla showlinkiltä ison CIB ruusukkeen seinälleni pölyttymään.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Niilo, tuo pieni ärsyttävä ärrierini. Eräänä päivänä se keksi ettei kontaktille tarviikaan pysähtyä, ja sitte haukutaan päin naamaa että miksen käskytä. Siitä se idea sitten lähti. Aloinki palkkaamaan moisesta typeryydestä, ja johan oli poika hiljaa. Ihmetteli vaan että mikäs tää tämmönen juttu on.

Nyt työn alla on siis kontakteille juoksarit. Tämä on vain kokeilu, koska meillä on monta vuotta tahkottu pysähtymisiä aivan priima kuntoon, joten tuo koira ei kyllä mene rikki vaikka ohjaaja vähän sekoilisikin. Tämähän nyt vaan vaatii toistoja, ja alkuun tarkoitus on vaan juoksuttaa läpi niin, että juoksu on rentoa ja katse eteenpäin. Toistot tehdään täysillä, hullun kiilto silmissä ja itsenäisesti.

Eilen otin sitten naksuttimen käteen, ja jokaisesta hyvästä alastulosta naks. En tiedä auttaako mitään kun koira on pallonkiiltosilmissä ryntäämässä alas, mutta ainakin vielä se on puhdasta ja nättiä menoa.

Maanantaina kävin activella treenaamsaa. Sopivasti sitten oli tekniikkareenit, ja Mari halusi paneutua puomin kontakteihin. Minä sitten menin sanomaan että aijon kokeilla juoksareita. Kauhean myönteistä ei palaute ollut mutta totesi sitten että Niilolta se voisikin onnistua, kun askel on melko lyhyttä, ja koira kropaltaan muutenkin lyhyt. Aata kokeiltiin muutaman kerran, ja läpi tuli vaikka vähän oltiin epävarmoja moisesta.

MIKSI? no siksi että me voitais joskus päästä ihanneaikaan vähän reilummin kuin 2 sekuntia. Minua vain pelottaa se kuinka saan ohjaukseni kuntoon kun radalla ei pysähdytäkään edes puoleksi sekunniksi. Mitä käy  kontaktein jälkeiselle valssille tai onnistunko tekemään treeneissä jotain väärin?

Minulla ei juoksareista kokemusta ole muuta kuin se että ovat hemmetin epävarma juttu. Lähinnä nyt vaan testaan että osaisinko sellaiset Niilolle opettaa, ja mitä niistä tulee.

Iltalukemista Silvia Trkmanin kontaktien opetuksesta.

Käppänä on varmasti aika hyvä esimerkki tuosta Niilon rakenteesta.
Masentaa katsoa kontaktivideoita bortsuista, ja varmaan vääristää muutenkin sitä todellisuutta mitä Niilon kanssa tulee olemaan jo askelluksenki osalta. Harmi kun en löytänyt yhtään hyvää videota parsoneiden juoksareista. Suomessa en ole nähnyt vielä yhtään täydellistä.

2 kommenttia:

  1. En tiedä oletko Anna Källin blogia seurannut, sen nuorimmalla parsonilla juoksukontaktit, tosin vasta ilmonnut ekoihin kisoihin, joten ei vielä ihan aidossa käytössä siis! Ja en tiedä mitä haet täydellisellä :D mutta videoita voi käydä youtubessa katsomassa Colinkillen on käyttäjätunnus ja mm. tässä yksi: http://www.youtube.com/watch?v=lG3u_uniNo0&list=UU3qVVNX2BTpKuA7wQUkosEg&index=11

    VastaaPoista
  2. Jee kiitos! En pahemmin seuraa kun tuo toinen kotimainen ei oikein luonnistu :D
    En itekään tiiä mikä ois täydellinen, mutta varmaan hyvä mittapuu on siinä paljoko ottaa kisoissa vitosia, mutta toisaalta ovat nopeita suorittaa.

    VastaaPoista