26. heinäkuuta 2010

SAGI Leiri

Kesän kohokohta, Suomen agilityliiton leiri Hämeenlinnassa med Jaffa.

Perjantaina juna lähti Oulusta 06:45. Ekaa kertaa Jaffa matkasi junassa, mutta ei ollut moksiskaan, edes muista koirista.
Lemmikkivaunussa oli aluksi muutama muu koira, joten mahduin levittämään häkin lattialle. Loppumatkasta vaunu oli kuitenkin niin täynnä että sylimeiningillä mentiin.
Jaffa pysyi irti lähes kokoajan, mutta kun viimeiset puoli tuntia oli enääHämeenlinnan matkaa, niin meidän viereen tuli kissa!! Se oli menoa sitten. Missään vaihessa en Sanonut Jaffalle että mikä kopassa oli, vaan se haistoi ja tiesi sen itsekin. Kuola valu, tassut suti lattiaa ja mulla kädet rakkuloilla. Ei sitä pidättele mikään kun metsästys vaistot syttyvät.


Jafu junailee


Seitsemän tunnin matkustamisen jälkeen asemalla hyppäsimme bussiin, joka vei meidät Aulangon hotellille. Hotellilla hoksasin että itse leiripaikalle olisi vielä 5km matkaa, ja en millään pääsisi sinne kaiken sen tavarapaljouden kanssa. Onneksi yksi kouluttajista pääsi sitten hakemaan meidät.

Meidän kanssa retkeilymajaan majouttui über suloinen ja sika nopea Bordenterrieri "Tiitu" ohjaajansa kanssa. Koirat tulivat hyvin toimeen, ja eivät juurikaan toisistaan välitäneet.

Leiri alkoi Julia Kärnän luennolla Kisajännityksestä ja mentaalivalmennuksesta. Kerrankin sain vinkkejä siihen mun ainaiseen jännitykseen. Kattava luento muutenkin.

Illalla oli sitten Anna Heinosen treenit. Ja rata näytti joksenkin tältä...

Kokeiltiin erilaisia ohjauskikkoja. Jaffa oli melkonen tykki, ja rata meni hyvin, mutta kepeillä taas se sama vanha. Hyvä mieli jäi kuitenkin Annan treeneistä, kun vinkkejä tuli niin monipuolisesti.

Lauantaina herättiin aikaisin treeneihin, mutta pirun kylmä ilma vaan oli.
Rauno Virran treenirata näytti tältä...

Raunolta sain aivan uuden näkökulman ohjaamiseeni, ja koiran hallitsemisen muutenkin. Tietoa tuli niin paljon että aivot ratkeaa. Mutta tosiaan antoisa treeni, josta en sen koommin raportoi.
PAITSI! Harjoiteltiin tuota aalta tuloa 9 esteelle, ja tarkoitus oli kääntää vartalolla koira mahdollisimman läheltä vasenta siivekettä. Jaffa on kuitenkin niin herkkä takaakierroissa, että tämä ei minulta onnistunut. Sitten Rauno itse kokeili että onko se vika minussa vai koirassa. Oli ihanaa huomata että vika oli koirassa, koka edes kouluttaja ei saanut sitä menemään esteelle oikein :D

Päivällä ohjelma jatkui epävirallisilla kilapailuilla.
Itse petyin hieman, koska olisin halunnut mieluummin valmennusta.
Mentiin kaks kisaavien hypäriä ja yks agi rata.
Ekalla hypärillä kielto, mutta tooosi hidasta menoa Jaffalta. Tokalta hypäriltä hylky putkisählinkien takia. Agi radalta kielto keinulta, joka ansiosta myös pienoinen keinukammo. Sijoituttiin tässä kuitenkin kolmansiksi vauhdin ansiosta.

Episten aikaan kävi über söpö Huisi Bichon katsomassa meitä. Jaffa muisteli että miten sen 9vko ikäisen pennun kanssa oikeen menetelläänkään, ja ylätykseksi ei alkanut sen suuremmin tallomaan :D

Illalla piti olla vielä Heidi Attolan hyppytekniikka treenit, mutta ei sitten jostain syystä menty niihin. Jäähdyteltiin pitkällä lenkillä ja uimingeilla. Reippasti se kuitenkin jakso mennä kaikki radat!

Sunnuntaina Katseltiin aamulla kertaalleen Raunon treenejä, kun sitten päivällä päästiin
Leena Rantamäki-Lahtisen koulutukseen. Rata ei ollut hääppönen, ja varsinaisia ongelmia ei ollut, paitsi se keinu! Hänen koulutuksestaan en varsinaisesti mitään irti saanut.

Sitten taas uitiin Tiitun kanssa...
Iltapäivästä oli luento koiran palkkaamisesta ja rankaisemisesta. Ihan kiva sinänsä, mutta vähän liikaa nippelitietoa mun makuun :D Järkevää tekstiä kuitenkin kaikin puolin.

Illalla oli vielä Anna Heinosen treenit.

Nämä oli kaisita parhaat treenit koko leirin aikana!! Ainakin Jaffan intouden osalta.
Opeteltiin oikeaoppinen saksalainen käännös 10 esteelle.
Nyt me vaan treenataan vauhti ja kepit kuntoon.
Hitauden syyksi taidan kuitenkin laittaa lihaksissa olevat jumit.

Hämeenlinnan juna-asemalla odottelimme reilun tunnin ennen tampereen junaan hyppäämistä. Tampreella sitten vaidoimme Oulun junaan. Jaffa oli ihan poikki ja nukkuikin melkein koko junamatkan, samoin minä. Kotona olimme 12 aikaan yöllä.


Hämeenlinnassa

Kiitos kaikille mukavasta leiristä! Erityisesti kämppis Iidalle ja ihanalle Tiitulle :)
Videoita laitan joskus.

3 kommenttia:

 1. Oi vitsi ku kuulostaa ihanalta toi leiri, huomasin liian myöhään, että olisin voinutkin tulla sinne! No ensi vuonna sitten :) Tuutteko te ensi vuonna prt agileirille? ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi tuhannesti leiristä!! oli tosi mukavaa ja kivaa! :) (ja hah, tiitu kiittää überisti saamistaan kehuista)

  ja hei, sun pitää kertoa niistä teidän vikoista annan treeneistä, ku niitä mä en päässy näkemään ;)

  VastaaPoista
 3. Kivalta leiriltä kuulosti ;D Ja kaippa mää sen kapulan voin ostaa, jos sulla se käyttämättömänä on, ku pitää seki hankkia joskus. Paljos paat sille hintaa?? =)

  VastaaPoista