6. kesäkuuta 2015

Unelma nimeltä mudi

Tällä viikolla olen ollut murheen murtama, sillä minulle kerrottiin tosiasiat. Unelma nimeltä mudi on pilalla.

Mato on nyt kisaikäinen agilityyn, joten vein sen mittautettavaksi kisoihin. Olin koristellut kisakirjan ja päälystänyt sen jo valmiiksi, koska olin aivan innoissani odottanut tätä hetkeä. Odotin koko 1,5 vuotta että saan mittauttaa Madon. Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä että se on maxi. Ensimmäinen mittaustulos oli 44,5cm. Toisella yrittämällä 40cm. Näiden perusteella tehtiin päätös. Olin siinä vaiheessa niin shokissa etten tajunnut kysyä onko mittausta pakko varmentaa. Tarkoitus oli kuitenkin kisata vasta kevällä.

Eilen oli aika Suvi Matilaiselle selästä löytyneet LTV:n takia. Halusin tietää onko mahdolliset oireet selkävaivaan liityviä, koska en FysiOtuksesta oikein muita vastauksia saanut kuin että se on jumissa ja pahasti. Suvi huomasi jo sisään astuessa että keventää oikeaa takajalkaa, ja tarkemmassa syynissa tämän jalan polvi napsui hieman. Keventämiselle ei löydetty järkevää selitystä.

Takapään jumeille löytyi vastaus vinosta lantiosta, siihen se sai laaseria. Sain myös vastauksen ulkosyrjäisiin takatassuihin, ja ne ovat yhteydessä LTV:hen. Kapea lantio vielä korostaa tätä ulkokierteisyyttä. Varpaat olivat tämän johdosta lukossa, koska koira työntää vauhtia vetäessään aivan väärässä asennossa. Takapotkut jää vajaiksi koska takajalat ei vaan taivu, ja tykkää pitä jalat kropan alla. Siksi on kivempi laukata kuin ravata.

Fakta on nyt se että tuo koira on ihan paska rakenteeltaan. Jos sen kanssa meinaa agilityä jatkaa niin se tulee vaatimaan helvetinmoista huoltoa. Jatkaa aijon niin kauan että vielä jonain päivänä saan sen medeihin, koska maxeissa se ei tule pärjäämään eikä se tule sitä rasitusta kyllä kestämäänkään.

Niin että oliko jossain se mudien roskalava? Mää en nyt oikeesti tiiä mitä tuon koiran kanssa tekis. Kertokaa joku?

7 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista mutta jos kuiteni julaksisitte ne omalla nimellänne niin ne saa tänne jäädäkin.

  VastaaPoista
 4. Voi miten harmi... Mun Pelle-mudilla oli 2/2 polvet jotka operoitiin ja punnitsen nyt, uskallanko jatkaa 44cm maxilla kisaamista.

  -Nelli

  VastaaPoista
 5. Blogisurffailin ja eksyin blogiisi. Olen todella pahoillani. :( Hyvin ikäviä terveystietoja nuoresta harrastuskoiran alusta. Mudien roskalavaa en ole täällä etelässä nähnyt, mutta selkävaivaisten sakujen ja malien vastaavia kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt on vaan keksittävä tuolle koiralle muuta tekemistä. Päällepäin ei kyllä uskoisi, että siinä vikaa on, koska koirasta löytyy niin paljon elämäniloa, ja siksi se onki niin rakas <3

   Poista