8. maaliskuuta 2014

Hiihtolomalla

Hiihtoloma alkoi Jenna Caloanderin agikoulutuksella HuPu:lla.

Ehkä antoisin koulutus jossa oon pitkään aikaan ollu! Jenna huomasi heti mitä pitää lähteä työstämään. Rata oli just sitä mitä tarvittiin, ja oikein kiva tehdä. hieman harmitti ettei aalle päästy, kun Jenna on erikoistunut tuohon ponnareilla treenaukseen, mutta saatiin kuitenkin nopeat vinkit siihen. Saas nähä miten toimii. jokatapauksessa sekä aalla että radalla aletaan nyt hetsailemaan koiraa. Onhan se jo aijemmin ollut selvää ettei tuon kanssa sais tehdä mitään ilman että vire olisi tapissa. Kyllähän sen aina kuumennan lähtöön ja pidän jännityksessä vapautuskäskyn osalta, mutta aivan eri meininki oli kun oli apuohjaaja pitelemässä.

Lisäksi minulle vihdoin taottiin päähän se kuinka Niilo ei vaan yksinkertaisesti taivu ja käänny. Paljon nopeampaa on vetää vitemmän kautta vauhdin säilymisen kannalta. Ja vikka treeniaikaa oli puolisentuntia, niin N teki loppuun saakka täysillä, ilman väsymisen merkkejä. Jenna myös kehui meidän juoksupuomia. Jotenkin helpotuin vaikka sanoin ettei sitä oo mitänkään opetettu, mutta sanoi että on hyvä etten tee minkäänlaisia apuja sille siinä. Jäi kyllä huippu fiilis!!

Tässä pätkä jossa tehtiin koko rata.Harvinaista kyllä mutta heti treenien jälkeen lähdettiin Ouluun ihan normaalilla autolla, kun porukat tuli hakemaan. Tulipa sekin selväksi että taidetaan mieluiten kulkea junalla. Autossa mato oksenteli ja kuola valui. Eikä unta saanut juuri ollenlaan. Mato vierasti myös ekan päivän, kun porukat yöpyi täällä Kuopiossa, eikä uskaltanut oikein tehdä tuttavuutta. Viikkoa myöhemmin se oli jo aivan eri koira, eikä välittänyt yhtään vaikka ventovuoreaat sitä kosketteli.

Viikko vierähti vauhdilla. Se sisälsi lähinnä Jaffan trimmausta. Oli muuten melkoinen muutos jo havaittavissa, kun Jaffan pallien poistosta oli kulunut 3 viikkoa. Ensinnäkin painoa on alkanut kertymään, ja se ei enää himoitse tienvarsia, vaan viihtyy myös metsässä. Niilon kanssa löysivätkin eräs päivä hiiripariskunnan pesän ja pistelivät poskeensa, molemmille omat. Jaffa oli onnesta soikeana kun tuli painikavereita. Siitä tuli tosi lapsellinen kun pääsi Matosen kanssa riehumaan.


Jaffa kävi myös 3kk tauon jälkeen Activella treenaamassa. Ihan hyvin meni, vaikka keppikulmat oli meille turhan haastavia tauon takia. Vauhtia piisasi ja varmasti piristi herraa :) Katsotaan josko kesällä taas kisaisi sen kanssa.


Viikon kohokohta oli uimalakäynti. Siitä on nyt reilu vuosi kun koirat on uimalassa käyny. Testissä oli Hundspa, sen takia ku on lähellä. Kuin vanhat tekijät hyppäsivät altaaseen. Mato oli hyvin touhuissa mukana, kun annoin sen olla irti. Kävi rampilla läiskyttämässä vettä ja kannustamassa Niiloa. Meni kuitenki sen verta syvälle että tassu lipesi ja pää kävi veden alla. Sitte ei enää tullu vesirajaan vaan pysytteli kauempana. Tulipa varmistettua että tykkää vedestä, kun juomakuppikin pitää aina kaataa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti