8. lokakuuta 2012

9 startin rupeama

KAS kisat Virpiniemessä 6.-7.10. Tuomari Timo Vertanen

Lauantai aamupäivä lähti käyntiin jo kakkosluokasta, kun sain extemporee ohjata hyppyradalla wecoca Viskin Red Guard's Snowy Charm. Tämä koirakko on pitkään ollut mun ryhmässä, ja kerran treeneissä kokeilin sitä. Mitään muuta kokemusta tämän koiran ohjaamisesta ei ole, joten mututuntumalla mentiin. Onneksi Viski on suhteellisen varma menijä, joten rata sujui oikein hyvin.
Hienointa oli se että sain koiran pysymään lähdössä ongelmitta (Viski kun tahtoo aina pannan irrottamisen jälkeen vaan ampaista lähtöön.) Yhtään rimaakaan ei tippunut, mutta loppusuoralla ohjaajan moka. En tajunnut että renkaalla oli sille joku käsky, joten koira juoksi sen ohi. Tulos 5 sij.2. Ehkä minä kuitenin saan vielä jonain päivänä Viskiä ohjata.

Sitten päästiin katselemaan miltä kolmosluokan radat näyttivätkään, ja kivalta näytti, niinkuin koko viikonlopun. Ehdottomasti tälle tuomarille vielä jonain päivänä!

Niilon rata meni muuten hyvin mutta kun piti lähettää koira kaukaa hypylle, se ei kääntynyt sivusuunnassa, vaan pyörähti ympäri ja palasi hypyn takaisin, jotenka hylky.

Jaffan radalta tuloksena kymppi. En edes enää muista mitään muuta kuin että ärsytti ohjata sitä. Ei ollut mitään mielenkiintoa.

Toinen rata oli hypäri. Alku oli vaikea, mutta molempien radoilla onnistuivat saksalaiset yms. jotenka nollathan siitä repästiin. Jaffa jopa sijoittui toiseksi. Jos olisin kannustanut koiraa kepeillä, oltais ehkä kiritty se kaksi sekuntia joka olisi tarvittu voittoon, mutta tärkeintä että ihanneajat alittuivat roimasti.


Sunnuntaina eka rata oli ihan mielenkiinotinen alultaa, kun koira piti työntää muurille takaakiertoon, ja tehdä siihen samalla päällejuoksu. No, Niilo ei tullut yli, joten vitonen tulokseksi. Tyytyväinen olin jaakotuksiin joita tuli tehtyä peräti kolme peräkkäin. Jaffa ei reagoinut näihin yhtä hyvin, mutta onnistui kuitenkin.

Päätin siis tehdä samat kuviot Jaffanki kanssa. Muurin päällejuoksu oli kyllä ihan mielenkiintosen näkönen, ku vaan vedin koiran siitä yli (pelotti Niilon mokailun jälkeen). Kuva siitä alempana. Jaffalle siis nolla ja jälleen sijoitus 2. Ero voittajaan 0,80 sekuntia!!

Toinen rata oli ehkä helpoin koskaan näkemäni kolmosten rata. Aivan ihania linjoja ja sai juosta, pitää rytmin kokoajan samana sekä karjua koiralle. Nyt siis oli mahdollisuus Jaffan tuplanollaan.

Niilo oli jo aivan puhki viikonlopusta. Se ei enää jaksanut syttyä enne rataa, ja sen huomasi menostakin. Vähän sai vetää taas perässa, mutta sentään se juoksi, ja rimat pysy ylhäällä. Tulos 0 ja alle ihanteen.

Varmoin mielein mentiin siis Jaffan kanssa radalle, mutta mitä tapahtuikaan ennen aata? Sama persjättö, minkä tein Niilolle ei tehonnutkaan Jaffaan, vaan se jäi mun selän taakse, jolloin aloin latelemaan sille estekäskyjä joista mikään ei tainnut liittyä kontaktiesteeseen :D Koira hämmentyi ja tuli aasta ohi. Voi että turhauttaa tommonen. Olisin ihan hyvin voinut vaikka takaaleikata sen aan...

Kuvia kisoista otti Seppo Jounio.

Laitan videota joskus.

2 kommenttia:

  1. Tuomari oli kyllä Timo Vertanen eikä Virtelä :D
    - Oona

    VastaaPoista
  2. :D oho, mitenhän se nyt noin pääs unohtuun?

    VastaaPoista