5. syyskuuta 2012

Kahdeksan startin rupeama

Olipahan taas viikonloppu! Kisailtiin kassin kisoissa Virpiniemessä.

LAUANTAI aamu alkoi mölliradan tuomarointina. Siitä seuraavaksi tuomaria sihteeröimään ja lopulta koirat aamulenkille. Hienostihan nuo jaksoi häkissä odotella. Kylmäkään ei tullut kun oli kymmenenen takkia päällekäin.

Kolmosten tuomarina toimi Jarmo Jämsä.
A-rata oli agilityrata, ja samalla seuramestaruuskisa. Tulos siis piti tehdä että edes jotain pystyi saavuttamaan.
Niilo hyllytti jo neljännen hypyn jälkeen, kun huomasi kentän toisessa päässä puomin.
Jaffa hyllytti myös loppusuoralla, kun putki ja puomi olivat vierekäin. Koira valitis siis putken puomin sijasta.

Hypäri oli kinkkinen, mutta vauhtia otin lentävällä lähdöllä (tämä tuomari kun ei ihanneajoissa tingi).
Niilolle sain kuin sainkin väännettyä sen nollan, mutta harmillisesti 0,68 sekuntiä yliaikaa. Mielestäni koiralla oli oikeasti vauhtia, eikä se pahemmin kaartanut. Toisinkuin Jaffa, jolle myös nolla kuitenkin 1,56 aliajalla. Eli toinen SM-nolla jee!

SUNNUNTAIna sama härdelli kisapaikan pystytyksen kanssa. Tällä kertaa ilma oli sen verta kylmempi että vein koirat sisätiloihin häkkiin.

Tällä kertaa tuomarina toimi Mika Moilanen.
Ensimmäinen agirata oli erittäin kinkkinen aloitukseltaan. Nollat olivat harvassa, ja vain koira joka oikeasti osasi hakea kepit aan vierstä pytstyi siitä selviytymään (muunmoassa muutama maxi oli aika hieno). Minä tiesin että Niiloa ei aan ohi viedä, mutta videoltakin huomaa että mulla oli turhan kiire siihen keppiväliin. olisi pitänyt ottaa aikaisemmin haltuun.Jaffan rata meni paremmin, mutta harmillisesti vedin koiran jotenkin tuosta keppejä ennen olevalta hypyltä ohi, joten tuloksena vitonen 0,55 aliajalla.Toinen agirata oli ihana! Suoraa, suoraa, ja yksi kinkkinen valssi. Niilon kanssa pitäisi varmaan tuota suoraan menemistä rajoittaa, kun se ei aina hallitse itseään :D tuloksena hylkäys.En tiedä oliko nuo kepit radan lopussa taktinen veto tuomarilta, mutta Jaffa ainakin räjähti radan aikana. Se varasti lähdön, ja ei ottanut puomin kontaktia. Jokatapauksessa se oli aivan liekeissä, ja kepeille mennessä jo niin kuumana ettei kyvennyt keskittymään. Minullakin kävi siinä mielessä, kun koira haukahteli keppien ajan, että nyt ei hyvää seuraa. Viimeinen keppi jäi ottamatta, mutta oltiin me nopeita! 5,60 aliaikaa.Ihme ja kumma Jaffa oli se kisojen yllättäjä. Ei puhettakaan motivaation puutteesta tai haisteluista radan aikana. Sen kanssa oli aivan ihana kisata <3 :=":" br="br" ihan="ihan" kiva="kiva" niiloki="niiloki" no="no" oli="oli" se="se">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti