26. heinäkuuta 2012

Oulu & Kemi KV

Noniin! 2/3 suomen näyttelyistä käytynä tälle vuodelle.
Nyt täytyy vaan kommentoida että kaikkia ei voi miellyttää.

Oulun intti oli vuorossa ensimmäisenä. Oltais käyty Piteåssakin, mutta tämävuotinen Kreikan reissu ei aivan sattunut samalle päivälle kuin viimevuotinen. Tällä kertaa kone saapui Ouluun vasta la aamuna, joten aivan ei keritty. No, oli sentään ilta aikaa laittaa koira kuosiin seuraavaksi aamuksi Äimärautiolle. Niin ja Niilokin piti kyniä kun se meni juniorhandleriin.

Parsoneita oli ilmoitettu 29, ja valio uroksia oli 4.
Tuomari Seymour Steven H Australiasta tykkäsi vähän eri tyyppisestä kuin Jaffa, mutta pitihän sille erinomainen antaa kun "onhan se sentään valio", pyh!

well balanced dog, in good condition. Very good masculine head, nice eyes.
Front is a little weak. Ribecage is easy to span. Topline and tailset is good. Good hard coat.
Profilegait is good. Neads a little more extension in front.
VAL-ERI4

Hyvä arvostelu kaikenkaikkiaan, mutta niinhän se on että tuon koiran etujalat on ainainen ongelma esitettäessä. Tällä kertaa valitsin esitystavaksi vapaan esityksen, jossa seison koiran takana, ja koira katseli isukkia yleisössä. En siis nähnyt oliko etujalat taas rungon alla, mutta mielestäni se seisoi ihan ryhdikkäästi.
Tämä tuomari olisi tykännyt aivan varmasti Niilosta :D


Kuva - Heli Kangas
Seuraavana viikonloppuna oli vuorossa Kemi. Tähän näyttelyyn panostin enemmän ehostamiseen. Kuvien perusteella koira näytti aivan kamalalta Oulussa, joten sakset heiluivat perjantaina, sekä la iltana.
Kävin lauantaina jo etukäteen näyttelypaikalla kun kirjoitin yhden kehän. Siinä kehässä riittäisikin kerrottavaa, mutta jätetään se marttakerhon puitavaksi ;)
  Hanne ja keskarivillis Tito yöpyivät meillä, joten aamulla pakattiin kamat autoon ja suunnattiin ihanan vihreälle näyttelypaikalle.

Parsoneita oli ilmoitettuna 9, joista 8 oli uroksia. Valiouroksia oli kaksi.
Tuomari Leni Finne Suomesta oli hyvälä päällä kehässä, ja pusutteli jopa Jaffaa pöydällä :D Saipa Jaffa kuunnella myös vaakkuvan pehmoankan ääniä.

Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Hyvä kuono-osa ja purenta. Hyvät silmät ja korvat, kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Hieman lyhyt ja pysty olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä.
Hieman jyrkkä lantio. Oikea askelpituus.
VAL ERI1 SA PU2 VA-CACIB

Voitettiin toinen valiouros. PU-kehässä oli kolme urosta (valiot, ja avoin). Tuomari kierrättää meidät kerran ympäri (olisi pitänyt ottaa tässä vaiheessa tilaa, koska liikuin tosi hitaasti), ja menee sihteereiden kanssa höpisemään minuuteiksi. Kohta hän tulee takaisin ja ilmoittaa että VAK2 liikkui nyt paremmin, joten voittaa PU:n. En ollut uskoa korviani, sillä valkoinen nauha viuhahti aivan silmieni alta! Kuinka lähellä se vimeinen CACIB oikein olikaan?!?

No, tätä nämä näyttelyt ovat. Aina sa jännittää vaikka voitto tuntuisi kuinka itsestäänselvyydeltä tahansa.

ROP-kehässä esitin Tallitontun Bellan, joka ei olisi oikein vieraan tädin kanssa halunnut esiintyä, mutta onneksi sain sen hetkeksi kävelemään, ja tuomari oli ymmärtäväinen, ja ojensi punaisen ruusukkeen.
Onnitelut Marikalle tuplavoitosta!

Läheltä liippasi mutta toivotaan että Kuopiossa liippaa vielä lähempää :) Ei jaksaisi enää kauaa metsästää.


Näyttelyiden välillä käytiin OKK:n iltakisoissa Niilon kanssa yhdellä hypärillä. Tuloksena meidän eka nolla, tosin 0,04 yliajalla :( No, tulihan tuota taas kaarreltua. sij.6/30 Kiitos Sarille videosta!


2 kommenttia:

 1. Eikös tuo Kemin CACIB siirry teille koska Maitomiehen Actionilla on ER-rekisteröity koira kolmen sukupolven sisällä?
  Ainakin tämän mukaan
  http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2011/20110627_sukutauluissa_erikoisrekisterikoiria.htm

  Joten nyt vaan viestiä FCI:lle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tuo sääntö koskee koiria jotka täyttävät 15kk 6.7.2011 tai sen jälkeen, joten Tirri saa ansaitusti pitää cacibinsa :)
   No, katotaan miten Kuopiossa käy.

   Poista