28. elokuuta 2011

Turhautumisen multihuipentuma

Ne kaaauan odotetut seuramestikset on nyt takana. Tää on sitte ehkä kaikista pisin postaus ikinä, eli nostan hattua sille joka jaksaa edes vilkaista, koska sisältö on pelkkää ratojen analysointia ja itkemistä.

LAUANTAI
13h kisapaikalla. Ensimmäiset 5h olivat pahimpia, koska väsymys oli jotain aivan kauheaa. Ei kiinnotsanut sitten pätkääkään, vaikka tavoitteet olivatkin suht korkealla.

Niilon möllirata oli heti aamusta. Tuomari Jari Tienhaara. Radalla 19 estettä, joista yksi oli A. Rata oli ihan kiva jouoksurata, mutta nopean etenemän vuoksi piti olla skarppina.
Lähtöaluleella Niilo oli aivan omissa maailmoissaan. Haahuili sinnetänne. Ei jaksanut kuunnella, ja haisteli vähänväliä maata. Makkaran voimasta kuitenkin aina skarppasi, joten ajattelin että eikai tää nyt voi kovin paha olla...
Lähdössä katteli vaan entistä koiraa, ja kesti jonkun aikaa saada se lähdöstä. Tuli kuitenkin aika tykkinä kokoajan. Takasuoralla asetuin itse hölmösti, ja koira tuli ohi hypystä, ja hyppäsi sen sitten väärältä puolelta. Aalla halusin testata miten se muistaa kontaktit, ja juoksin vaan pokkana ohi, ja sehän juoksi läpi. Tämä oli kyllä todella suuri yllätys, koska niilon prosentit tulla kontaktit läpi on tosi pieni. laitoin sen sitten uudestaan aalle. Loppurata sujui ongelmitta.
TULOS: 25rv sij.3/4 seuran möllimestaruus pronssia.

Tässä välissä Niilo lähtikin kotiin heräilemään ja katseltiin hetki ykkösluokkia, kunnes Jaffa saapui kisapaikalle, ja alkoi 2lk rataantutustumiset.

B-hyppyrata. Tuomari Anders Virtanen.
Tykkäsin radasta paljon. Keppikulma oli ihanteellinen, eikä mitään ihmeellisiä taivutuksia. Itseasiassa se oli astetta vaativampi 1lk rata. Toivoin tästä puhdasta rataa, mutta kuinkas kävikään. Menin valmiiksi lähtöön silläaikaa kun rimoja nostettiin. Jaffa oli rauhallinen, ja huomasi kentän päädyssä olevilla hiekkasärkillä päkkäreitä vetelevät pojat, ja jäi niitä tuijottamaan. Sain sen huomion muualle, ja radalle lähdettiin räväkästi. Kuitenkin kun tultiin kepeille, koira juoksi niistä ohi, pysähtyi, ja jäi tuojottamaan poikia. Huusin takaisin, mutta ei. Sitten kun karjaisin, tuli luokse ja meni kepit hyvin. Rata oli muuten priima, mutta 10 hypyn se alitti (!!!!! (siis mitä helvettiä)). En jaksanut korjat, vaan jatkettiin rataa.
TULOS: HYL

A-agilityrata. Tuomari Anders Virtanen.
Tämäkin ihan jees rata meille. Oikeastaan tämä vastaa niitä ratoja joita reenataankin.
Jaffa varasti lähdön. Olisin mennyt toiselle puolelle aloittamaan ohjauksen, mutta ilmeisesti en harrasta sitä niin usein. No, se oikea putken pää löytyi, ja oltiin taas kartalla. Kontaktit sujui hyvin, mutta kepit koituivat meidän kohtaloksi. Kulma oli hankala, mutta helposti/kivasti ohjattavissa, jos vaan osaisi ajoittaa. Koira luki kuitenkin ohjauksen, mutta haukahti sitten kun lähetin kepeille, ja muistaakseni kuono kävi kepin väärällä puollella, mutta korjasi sitten. Puhdas rata loppuun asti, tosin turhan pitkillä kaarroksilla.
TULOS: 5 sij.1 KAS seuramestaruus

E-joukkuekilpailu. Tuomari Anders Virtanen.
Tähän osallistuttiin molempien koirien kanssa. Jaffa sis medijoukkueessa, ja Niilo mineissä.
Rata oli ihan kiva, mutta oli siinä haastaviakin kohtia. Tuomarikin sanoi että 2lk tasoinen. Kaikki kontaktit oli mutta keppikulma ei olut paha.

Niilo oli jo aamusta skarppina, ja lähti radalle oikein mielellään. Lähtö oli vauhdikas, koira teki kontaktit kunnolla eikä vetänyt niin pitkiä kaarroksia kuin eräs. Erityisen ylpeä olen kepeille menosta, jossa ei ollut mitään ongelmaa, ja keppien jälkeenkin oli putkenpää suoraan nokan edessä, jonne ei saanut mennä, eikä mennytkään! Koiraa piti kylläkin vähän vetää perässä, mutta kovaa se silti pinkoi. Harmi vaan että vaihdoin suunnitelmaa lopussa keinulla ja tein takaaleikkauksen, ja koira veti sitten siitä ohi. Tästä vitonen ja vähän yliaikaa, tyytyväinen olen silti, kun ajattelee että ensimmäisen 20 esteen ratansa se veti kovan paineen alla, ankkurina. Tästä vitosesta johtuen ei sijoituttu mutta ei haittaa :)

Medijoukkueessa Jaffa lähti toisena, mutta koska ensimmäinen hyllytti, ei tuloksella enää ollut väliä. Treeninä siis. Heti kolmannella esteellä hyppäsi muurin huonosti ja tiputti palikat. Alaskin taisi laskeutua jotenkin könyten. Mietin että keskeytänkö, mutta kun halusin niitä keppejä reenata. Puomilla katsoin sivusilmällä että linkuttiko, niin ei, mutta tahmeasti kulki silti. Kepeillä taas väärään väliin. mikä ihme sitä vaivaa!??!?! tai no, mikä mua vaivaa kun en osaa helppoa väliä ohajata.

Rankan päivän jälkeen jalat huusi hoosiannaa ja koirat oli aivan rätti. Aamulla oli HIEMAN vaikeuksia nusta puoli kahdeksaksi kentälle.

SUNNUNTAI

Aamu alkoi Niilolla...
D-hyppyrata. Tuomari Anders Virtanen.
Katastrofi, Siis rata oli kiva mutta koira ei. Ohitteli esteitä, haisteli maata, ja teki kepeistä ongelman. Keskimmäinen keppi oli vinossa huonon ruuvauksen takia, ja ei sitten suostunut sitä ottamaan. Kolmannella kerralla onnistui kun ohjasin väkisin. Loppu meni ok kunnes ennen loppusuoraa lähtöalueella joku vingutti lelua, ja veti täysiä renkaasta ohi. Onneksi sentään meni pussiin, ja se oli vielä läpimärkäkin. Meininki siis sama kuin edellisaamuna.
Teki mieli ottaa syliin ja lopettaa, mutta hei, se oli sen eka startti niin en voinut :'(
TULOS: HYL

C-agilityrata. Tuomari Ander Virtanen.
Tää oli jo parempi, mutta edelleen oltiin sunnuntaikävelyllä. Ilmeisesti rata olisille liian pitkästyttävä, kun välillä piti haistella. Ärsytti sunnattomasti 15 putken ohitus, joka oli aivan turha! Onneksi sentään otti kontatit, koska siinävaiheessa sain aina koiraan kontaktia. Kepit oli kivat! Ohitettiin taas yksi hyppy, ei kiva.
TULOS: 10 sij.4

Sitten Jaffaa...
C-agilityrata. Tuomari Jari Tienhaara.
rakenteeltaan samanlainen kuin 1lk rata, mutat pidennetty versio. Varsin helppo Jariksi ;)
Jaffalle ne kepit oli vaan ylitsepääsemättömät. Tälläinen kulma josta tullaan keerteella ja kierretään eka keppi on just Jaffan lemppari, mutta EI. se jäi läähättämään siihen väärään väliin, ja minä sitten vaan odotin ja odotin että se menis sinne oikealle puolelle. menihän siinä sekuntej amutta se peli oli jo pelattu. Ainoalla tuloksella voitettiin joo, mutta ärsyttää tommonen, että se tiesi tehneensä väärin >:(
TULOS: 5 sij.1

D-hyppyrata. Tuomari Jari Tienhaara.
Hauskin rata pitkiinaikoihin! Minä tykkään kyllä mennä näitä hypäritä kun saa vaan mennä ja tehdä kaikkee hauskaa. Koira tosin koetteli hermoja taas kepeillä, ja suutahdin sille kun haki tokan kepin. Olihan se vähän hidas hypäriksi mutat silti.
TULOS: 5 sij.3

Nyt vaan kovaa reeniä sekä minulle että koiralle. kuka haluais alkaa koutsaamaan? Seuraavat karkelot ois taas lokakuussa virpassa, mutta saa nähdä mille radoille sitä jaksaa lähteä pelleilemään näiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti