17. elokuuta 2011

Ahdinko

Viime lauantaina ajettiin koirien kanssa Utajärvelle luolakokeisiin.
Itsehän olen aivan ulkona näistä jutuista. Koskaan en ole kokeessa käynyt enkä edes tiedä mitä siellä koiran kuuluu tehdä, saatika mitä itse täytyy tehdä. No, tämä viisituntinen koe antoi moneen kysymykseen vastauksen.

Jaffa oli ilmoitettuna, mutta täytyy tunnustaa että se oli aika tyhmästi tehty. Koira on pari kertaa käynyt kettua haukkumassa (lupaavasti tietenkin), mutta luolassa se ei ole koskaan käynyt. Treenejä on tosi harvoin, ja jos on, ne on silloin kun on muuta menoa. Ilmoitin sen siis ihan sen takai että koe oli lähellä ja kerrankin oli tilaa.

No, koira ei suostunut menemään ahdinkoon kumpanakaan kertana. Ekalla kerralla tyhjän luolan tarkastus tapahtui köökin puolelta, ja kävi se sen verran luolastossa että tarkastus hyväksyttiin.

Itse riistakokeessa Jaffa oli erittäin kuumana. Oli hiukan vaikeuksia pitää sitä aisoissa, kun sitä kiinnosti vain äänet jotka tulivat luolastosta. Sillä ei ollut mitään mielenkiintoa mennä suppilon kautta luolaan. Karvat lenteli, koira kiljui ja huusi. Se tiesi että siellä oli jotain kissaa ja kurrea ihanampaa, mutta ei. Monta kertaa yritti mennä putkistoon, mutta ei sitten uskaltanut. Sillä on vähän taipumusta ahtaanpaikan kammoon, joten en oikeastaan yllättynyt.

Tulos: LUT- "Koira ei mennyt luolastoon. Ohjaaja luopuu"

Nyt kovaa reeniä kotosalla, ja niissä ostyn reeneissä. Jaffahan tarvitsee käyttötuloksen tullakseen Viron valioksi. Turhauttavaa kun käytiin siellä asti hakemassa serti, mutta koirasta ei nyt sitten olekaan käyttöpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti