15. helmikuuta 2011

Tallinnassa

Kauan odotettu Viron reissu tehtiin sitten viime viikonloppuna, ja Jaffa debytoi ulkomaan näyttelyt.

Perjantaina 11.2. Lähdettiin aamupäivästä junaan. Hyppäsimme Seinäjoella pois, jossa odoteltiin pari tuntia Iidaa ja Tilli borderia. Matka jatkui sitten täydessä lemmikkivaunussa Helsinkiin (elämäni pisimmät 3 tuontia!).
Hesassa juoksimme bussiin, joka vei meidät satamalle. Seuraavat 2h olikin sitten laivassa istumista, tosin koirat olivat hakeissä kannen alla.
Tallinnassa olimme keskiyön paikkeilla, ja matkustus alkoi pikkuhiljaa tuntumaan aivotoiminnassa. Emme löytäneet hotellia, joten otimme taxin. Ihan vieressähän se olisi tietysti ollut...
Hotelliin huoneeseen päästyämme, ja juuri kun peiton oli ehtinyt vetää korville, katto alkoi vuotaa sängyille. Yö siis meni tiputusta kuunnellessa.

Lauantaina 12.2. aikainen herätys ja taxilla kohti Terriereiden erikoisnäyttelyä. Tilat olivat mitä ihanteellisemmat. Lämmin ja tilava sisähalli + hyvät järjestelyt.

4 parsonia ilmoitettu, joista 3 uroksia. Jaffa ainoa joka voisi vastaanottaa ison sertin.
Tuomarina toimi Nitka Katarzyna.

Arvostelu:
"Dog with good proportions, good head, good eyes, low tailset, good enauht bone, good coat, moves well."
Vapaa suomennos:
"Koira jolla hyvät mittasuhteet, hyvä pää ja silmät, alhainen hännänkiinnitys, riittävä luusto, hyvä karva, liikkuu hyvin."

Nojoo, tuosta hännänkiinnityksestä ei ole ikinä mitään mainittu, mutta uskon silti että tukki oli se joka ratkaisi PU-kehässä. Jaffa esiintyi erinomaisesti.

Tulos: VAL-ERI VAK1 PU3 SERT


Ehdin jo riemuita valioitumista, mutta kasvattaja palautti maanpinnalle. Parsonit tarvii käyttötuloksen tullakseen Eestin valioksi. Noh, nyt on parempi syy alkaa reenata niitä luolakokeita varten. Onneksi Jaffalla on tuota riistaviettiä.Tilli oli hienosti ROP, joten pitihän sitä BIS-kehää jäädä katsomaan, kun erkkarikin oli kerta kyseessä.

Sitten tunnelmia illalla hotellihuoneesta, kun Jaffa oli aivan In love <3>


Sunnuntaina 13.2. oli vuorossa Kansaivälinen näyttely. Samat parsonit tänäänkin kehässä.
Tälälkertaa tuomari oli aavistuksen tiukempi, ja muutenkin tarkempi arvostellessaan. Liikkeitä katsottiin paljon, ja koiran esiintyminen oli kaikkein
tärkeintä. Jaffan hännänkiinnityskin muuttui yössä :D

Tuomarina toimi Rainer Jacobs Saksasta, ja arvostelu on edelleen arvoitus. Google-kääntäjällä ymmärsin joitain...

Arvostelu:

vorzügliche Rassetyp
sehr guter Kopf, dunkle Augen .
Korrekte Ohren, Muchligts getaude,
korrekter Rutensitz . Winhelugen in ordnung. Bewegt sich frei.
Vapaa suomennos:
"Erinomaista rotutyyppiä, erittäin hyvä pää, tummat silmät. Oikeat korvat, ? ?, oikea hännänkiinnitys. Kulmaukset oikeat. Liikkuu v
apaasti."

Tulos: VAL-ERI VAK1 PU2 CACIB

Hävittiin Liettualaiselle, mutta ihan sama, se cacib tuli sittenkin!
Jäätiin taas ryhmäkehään Tillin menestyksen vuoksi, ja koska siihen oli vielä aikaa, jätimme koirat häkkeihin ja suunnistimme viereiseen ostoskeskukseen.

Maanantaina 14.2. olikin aika lähteä kotia kohti. Sekä laiva että junamatkat sujuivat hyvin, ja kymmenen aikaan illalla olimme Jaffan kanssa Oulussa.
Kiitos tapahtumarikkaasta reissusta Iidalle ja Tillille!

2 kommenttia: