16. syyskuuta 2015

Kesä meni, syksy tuli


Madon kanssa treenattiin kesä ohjatussa ryhmässä. Radasta jätettiin väliin aina aa ja kepit, koska ne vaatii vielä hiomista. Eilen sitten aloitettiin syyskausi, ja pystyttiin tekemään radasta kepit kuudella ohjurilla. Vielä kun saisi sen aan kuntoon niin me päästäis rokkaamaan!

Ollaan käyty parissa epävirallisessa kisassa. Toisella mölliradalla mato voitti maxit (rimat 40cm) hienolla nollalla VIDEO, ja toinen hyllytettiin lauantaina Animagi areenalla VIDEO. Estevälit oli aika lyhyet ja madon askel liian pitkä, niin hyppykaaret mentiin sitten sujuvasti kiertämällä. Mutta hyvin tuo eläin kyllä työskentelee häiriössä ja paineessa. Edelleenhän meillä on vaikeuksia lähdössä pysymisen kanssa, mutta sekin on edistymään päin.

Sunnuntaina oltiin Niina-Liina Linnan valmennuksessa. 20min treeniajasta meni käytännössä yhteen valssiin ja yhteen päällejuoksuun. Palaamme siis takaisin perusasioihin. Tehtiin me rataakin, mutta mato kuumuu niin paljon vieraan ihmisen koulutuksissa, että sen työskentely ei ole normaalia. Eilen lämppäesteillä kokeilin kohtia jotka eivät silloin onnistuneet, ja eilen ei ollut mitään ongelmia?!

Syksyn kohokohta on ehdottomasti uusi laji, nimitäin paimennus! Ollaan käyty nyt kaksi kertaa Utajärvellä (tunnin ajomatka) Koirakoulu Merkilliset nimisessä koulussa. Ensimmäisenä pitää vaan todeta että lampaat ovat todella vaikeita. Ne ei häävillä liiku, eivätkä tule ihmisen luo. Karkaavat myös herkästi joten siinä onkin tekemistä niin itsellä kuin koirallakin. Vähän on nimitäin itsellä ollut ongelmia päästä ideasta jyvälle. Koira on ihan super, mutta niin nopea ja omatoiminen että vähän turhauttaa itse juosta siellä kun ei tiedä minne pitäisi :D Eka kerta mentiin liinassa ja viimeksi oltiin jo irtaallaan. Hyvä tästä tulee, mä ainakin olen ihan rakastunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti