26. elokuuta 2015

Ruotsin agilityvalio

FI & SE AVA Mercedes
Että semmonen debyytti Ruotsissa (15.-16.8). Neljä nollaa kahdeksasta, jokaisella sijoitus, yks voitto Niilolle ja kaksi kolmos-sijaa Jaffalle. Niilolle sekä hyppy- että agiserti. Kuuma oli, ja Jaffalle se 8:00 rataantutustuminen oli liian aikaista, kun ei vaan jaksanut. Videoita ei ole.

Koko kööri oli mukana Luleåssa. Mato siksi että se mitattaisi Ruotsin kisakirjaan, nyt kun suomessa se on kerran maxi. Huonolla kielimuurilla minun ei onneksi tarvinnut alkaa tuomaria kisoissa kalastamaan, vaan paikalla oli onneksi suomalaistuomari Timo Vertanen, joka pystyi kirjan varmentamaan. Käytössä oli kaarimitta (joku uus), joka laitetaan suoraan rajamittaansa, eikä mitata koiralta korkeutta. Säkäluun päältä mitattuna 43cm ei osunut pöytään, joten Timo varmensi kirjan Ruotsin erikoissäännön mukaan, eli 43-45cm medi. Tässä luokassa saa kisata medinä vain Ruotsissa, ja arvokisat maxina (jos on Ruotsin kansalaisuus). Eli paremminkin olisi voinut mennä, mutta ensi kesänä nähtävästi sitten pyöritään Ruotsissa. Luulajaan on meiltä 300km.

Kuvan on ottanut Jarmo Risto
Seuraavana viikonloppuna olikin seuran omat kisat Virpiniemessä. Helle oli vielä karmeampi! Silti jaksettiin koko pitkä päivä kisata. Niilolle viisi starttia. Yksi puominalastulovitonen, yksi muurin palikkavitonen, yksi hylky, ja kaksi nollaa. Lauantaina hyppyradalla kävikin ikävä tuuri, kun tein nollan, ja minulle ilmoitettiin ettei radalta saatu aikaa. Oli siis vielä jaksettava tehdä rata uudestaan. Siinä sähläsin yhden valssin, joten luulen ettei rata ollut sen nopeampi kuin originelli. 1,8 sekuntia hävittiin voittajalle. Niilo oli siis toinen. Sunnuntain aginollalla neljäs sija mutta mini3 seuramestaruus!

Matokin pääsi kisaamaan seuramestaruudesta mölliradalle, jossa oli vain putkia ja hypyjä 15. Me repästiin maxien nollavoitto! Eli seuramestaruus siinä samalla :)

Jaffa oli kisaamassa vain yhden radan verran, mestaruuden toivossa. Viimehetkellä tein liian tiukan valssin haltuunoton ja koira ajautui esteen väärälle puolelle. Tulos HYL.

Tämä olikin ensimmäinen ja viimeinen kerta kun mulla kaikki kome kisaa samana päivänä. Jaffa nimitäin lopetti nyt. Koskaan ei saa sanoa ei koskaan, mutta mitään tavoitteita en enää Jaffalle aseta. Aiheesta lisää seuraavassa postauksessa.

MUTTA! Niilolla menee nyt lujempaa kuin koskaan. Meillä on ensikesän arvokisanollat takataskussa! Tässä kuvia piirimestiksistä kahden viikon takaa.

Kuvan on ottanut Jarmo Risto
Kuvan on ottanut Jarmo Risto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti