17. helmikuuta 2015

Mitäs me voittajat

Kassin kisat 15.2. tuomarina Tomas Berglund.
Kisakaverina Jaffa. Niilolle iski edellisenä iltana kovat kivut. Oli ihan vuoteenoma ja vingahti aina jos vahingossa koski tai kulki ohi, koska säikähti että sitä satutettais kipeään paikkaan. En kuitenkaan päässyt perille mistä se olis kipeä. Kuitenkin lähti iloisena ulos ja söi sekä ulosti normaalisti.

Huomattiin että alakulmuri on osittain katki, joten olisiko kipu johtunut siitä? Päivystykseen aika seuraavalle päivälle eikä mitään löytynyt. Hampaasta löytyi niin pieni pala ettei se voinut olla kivun aiheuttaja. Päädyin siihen että se on jumissa, nikamalukko tai muu vastaava, esimerkiski niskassa jota Mato on viimeaikoina kovasti härppinyt. Yritän saada sen kiireesti hoitoon.

Eli Jaffalla oli kisoissa omaa aikaa ja sehän nauttii aina kun saa olla yksin reissussa. Mentiin kaksi agirataa sillä periaatteella että tehdään kontaktit rennonrauhallisesti. Seuraavissa kisoissa sitten otetaan raivolla, koska nää alkaa nyt sujua. Tehtiin taas tuplat! Ekalla radalla sen verta vei kontaktit aikaa että sija 5, mutta toisella radalla tapahtui jotain mitä en ihan hetkeen olisi uskonut.


Radalla oli heti alussa putki/puomi erottelu johon monella kosahti. Itsekin vain ajattelin että Jaffahan valitsee mieluummin putken. Vaan onneksi olin itse eleetön ja vein käskyllä, niin se toimi. Myös keppien leijeröinti toimi, josta olin iloinen. Videolla tosin voi huomata kuinka varmoin ottein otan sen pakkovalssiin, kun koira ihan pysähtyy... heh. Eikä siinä kaikki, unohdin keppien aikana mikä oli seuraava este, ja viimesekunneilla kun olen ohjaamssa koiraa putkeen muitan että aalle vois mennä.

Näistä palasista Jaffa teki toisena lähtijänä kärkituloksen, enkä voinut uskoa korviani kun kuuluttaja kertoi kärkikolmikkoa muutaman koirakon välein. Melkein tuli itku, ja kiitin koiraa vielä toistamiseen sen hyvästä suorituksesta. Sitten jännättiin. Vielä pari koiraa jäljellä, ja kyllä!


Jartsan toinen agiserti, SM nollat kasassa, ja voiton myötä myös MM-karsintanollat. Olen vieläkin aivan ihmeissäni että miten tässä näin kävi? Ei Jaffa ole ikinä voittanut kolmosissa, saati saanut arvokisanollia kasaan. Täytynee täsät alkaa treenaaman :D

Väsynyt voittaja
Jarmo Risto - www.riffzi.kuvat.fi
Jarmo Risto - www.riffzi.kuvat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti