18. joulukuuta 2012

Allergioita(ko)

Tarina alkaa siitä kun kävin näyttämässä eläinlääkärissä pari-kolme kuukautta sitten koirien ientulehduksia. Siitä kirjoitin jo jossain postauksessa. Jokatapauksessa lääkäri huomasi Jaffan tulehduksen eturauhasessa ja määräsi antibiotit. Kuuri tuli ja meni. Kuukausi lisää ja se ilmeni taas, joten lääkärissä käytiin tuossa 21.11.

Tällä kertaa otettiin kunnon näyte joka lähetettiin eteenpäin analysoitavaksi, mitä antibiotteja tuo tulehdus tarvitsee. Sen verran paha bakteerikanta nimittäin oli. Nyt Jaffa on siis biottikuurilla, ja hyvältä näyttää.

Sen sijaan tämä samainen lääkäri löysi tälläkin kertaa jotain epäilyttävää, nimittäin nenän alla on Jaffalla nykyään ollut ruskeaa värjäymää. Samoten lääkäri tarkasteli etutassuja, kun karva oli aivan ruskeaa.
Otti tassuista pienetä näytteet ja totesi että normaalia se ei ole. Mutta kuitenkin tärkeintä on ettei sieltä löytynyt hiivaa, vaan ihan pieniä allergian oireita kuulemma. Jaffa ei kuitenkaan ole koskaan tassuja syönyt ja sitä lääkäri vähän ihmetteli, kun pitäisi kutista.

Sanoin syöttäväni vain Acanaa, ja lääkäri totesi että moni koira on tälle ruoalle allerginen. Ruoka siis meni vaihtoon - Trovet hypoallergenic rice & rabbit. RC:tä mulle tarjottiin ekana mutta kieltäydyin. Tätä ruokaa on nyt syötetty kohta kuukausi, ja minusta parta alkaa olla pikkuhiljaa taas valkoisempi, tassuista en ota selvää.

Lääkäri määräsi myös lääkeshampoota nuihin tassuihin. Vaikeinta on vain se että aineen pitäsii vaikuttaa 10min, ja Jafu raukka vaan liukastelee ja yrittää nuolla saippuaa pois. Mun ennätys on nyt 5min...

Samana iltana sitten katselin Niilon läpi, sehän syö myös Acanaa. Huomasin samanalista värjäymää alahuulien karvoissa, keskellä kuonoa, sekä aavistus viiksissä. Tassuista enota selkoa, kun minusta ne on aina näyttäneet sille. Kamalintahan tässä on se että jos koirat ovat koko ikänsä olleet allergisia. Aina on rokotuksissa ja luustokuvissakin lääkärin kopeloitavana olleet, mutta nyt vasta joku fiksu sen huomasi!
Tämän vuoksi en nyt yhtään tiedä ketä uskoa, onko "oireet" rodunomaisia, onko ruoka täyttä paskaa vaionko mun koirat jollekin raaka-aineelle allergisia?

Kahden kuukauden välein olisi tarkoitus vaihtaa ruokavaliota, ja selvittää onko allergia jossain tietyssä eläimessä. Toisaalta, tämä ruoka maistuu molemmille hyvin, mutta Jaffa joutuu tätä syömään enemmän kuin kykenee, koska laihtuu vaan.

Vaikeinta on se että koirat ei saa nyt syödä mitään ylimääräristä. Ei edes puruluita!

1 kommentti:

  1. Meillä oli Lukalla kans oli tassuissa lääkeshampoota ja piti pitää 10min sitä. Yritti nuolla sitä koko ajan pois, joten pyrittiin sitten pitämään poika sylissä sen 10min ajan, että aine ehtii vaikuttaa.

    Toivottavasti nyt selkenee tuo allergiajuttu.
    Meilläkin Luka allerginen jollekin - ei koskaan saatu selville mille. Viljat kuitenkin nyt pois ruokavaliosta eikä ole oireillut.

    VastaaPoista