1. marraskuuta 2012

Seinäjoki KV

Junalla kärryyteltiin Jaffan kanssa Seinäjoelle viime viikonloppuna.
Perjantaina Riikka tuli vähän treenaileman hotellille, kun sen oli tarkoitus esittää koira rotukehässä. Sitten käytiin pieni lenkki Seinöjoen pimeydessä seuranamme Safia silkki.

Lauantaina tulikin hieman mutkia matkaan, kun kello alkoi lähennellä sen verta että urosten avoin luokka alkaisi (3 kokiraa), mutta Safian kehä oli edelleen kesken, eli Riikka oli jumissa kehässä. No, soittoa parille tyypille mutta eihän siinä melussa kukaan kuule mitään.
  Minun kehässä oli juuri meneillään pieni tauko ja tuomari kysyi että mitä minä oikein hermoilen, niin sanoin että en saa koiralleni handleria ja sen pitäis olla kohta kehässä. Tuomari sanoi että mene nyt herran tähden siitä! Löin pöydälle kasan SA-ruusukkeita ja kirjuri nosteli värilappuja sen aikaa kun olisin poissa. Hirvitti hieman, mutta en voinut muutakaan. Onneksi en ollut poissa kun 5 minuuttia, ja kerkesin juuri ja juuri pyörittämään isommat luokat.

Eli nyt siis siihen kun olin poissa... urosten avoin luokka oli juuri alkamassa kun saavuin parsoneiden kehälle. Sihteeri huuteli koiria kehään mutta ketään ei kuulunut, joten kaikki kolme koiraa olivat poissa. Ei muutako kehään sitten. Valioita oli kolmesta paikalla kaksi. Jaffa oli vähän liian innoissaan kun pääsi häkistä ulos ja nyt sen pitäisi vaan seistä paikallaan. Tähän väliin voinen siis mainita että koira esiintyi kuin unelma!! Ehkä parhaiten mitä se on ikinä esiintynyt.
   Nopea visiitti pöydällä, tuomari spannasi koiran alas ja sitten tarkasteltiin liikkeitä. Erinomainen ja se pieni sievä pinkki ruusuke kouraan. Kilpailuluokassa tultiin lopulta toiseksi. En tiedä olisinko saanut juosta taas lujempaa?
  Yksi vetsku kävi vielä kehässä ja sitten parhaan uroksen valinta. Siellä oli yhteensä viisi koiraa.

(c) Hanna Vainionpää
Tuomari siirsi valiot jonon edelle ja siinä oli järjestys. Jaffan sijoitus PU2 ja ähäkuti eli varaCACIB.

Ette arvaakkaan minkälaisen karvataistelun minä kävin! Samalla viikolla koiralla oli vielä kalju niska ja 5cm pitka karva muuten. Menetin yöuneni, kun tiesin että se pitäisi kyniä, ja se ei ole kiva kun Jaffa omaa aika voimakkaan pigmenttinahan. Ei muuta ku veitsi käteen ja sahaamaan karvaa halki. Pahaa teki mutta pakko mikä pakko. Loppujenlopuksi siitä tuli aina kiva. Paljo lähti karvaa ihan kokonaisena, mutta nyt tiedän mitä se veitsellä trimmaaminen oikeasti tekee karvalle. Siinä on nyt lyhyt karkea sänki, niin ei tunnu aivan pumpulilta. Halusin kuulla vain kuulla että karva ei vaikuttanut sijoitukseen, näin ainakin uskon. Odotin todellakin jotain EH:ta, mutta yllätyin suuresti ettei tuomari mikään nipo ollut.

(c) Hanna Vainionpää
Tuomari Mats Lindborg, Ruotsi
Tulos VAL-ERI2 SA PU2
Arvostelu suomennettuna
Hyvät mittasuhteet, riittävä luusto, hyvänmuotoinen pää. Hyvä lantio, silmät ja korvat. Erinomainen kaula ja selkä. Tarpeeksi hyvä kroppa. Hyvät jalat ja tassut. Normaalit kulmaukset. Hyvät liikkeet. Hyvässä karvassa.

Jaffa oli aivan raivona mulle kun laitoin sen suoraan häkkiin kehästä tultuani. Se huusi ku syötävä, mutta onneksi rauhottui pian, vaikka pieni piippaus vielä kävi. Raukka.

Sunnuntaina Jaffa kävi myös JH-kehässä, mutta ilman sijoitusta koska oli (ylläri) itkenyt mun perään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti