20. maaliskuuta 2012

Utstilling

On norjaa ja tarkoittaa näyttelyä. Perjantaina 16.3. pakattiin auto täyteen koiria ja lähdettiin porukalla valloittamaan Norja. Jaffan 5v synttäritkin tuli juhlittua siinä samalla :)

Revontulet loimusi koko menomatkan, ja kun lauantai aamu sarasti viiden aikaan, alkoivat vuoristot jo kohota, eikä väsy enää painanut kun sai maisemia ihastella. Kohta oltiinkin jo määränpäässä, eli kauniissa Harstadin rantakaupungissa. Huristimme suoraan näyttelypaikalle, jossa minä sain totutella koiraa alueeseen sillä aikaa kun muut käyttivät koiria kehässä. Meidän vuoro oli vasta sunnuntaina.

Yövyimme loistavalla kamping alueella, vain 3km päässä näyttelypaikasta. Harmillisesti sää ei suosinut enää illalla samoten kuin aamulla, joten retkeilyt ja kuvailut jäivät mökissä höpöttelyksi.

Yöllä pahimmat univelat pois, ja sunnuntaina herättiin aikaisin. Pakattiin auto ja lähdettiin taas näyttelypaikalle. Jaffan  kehä oli heti yhdeksältä. Parsoneita ilmoitettuna 5, joista 3 uroksia. 2 junnua. Minä ainoana suomalaisena. Tuomarina Tanya Ahlman-Stochmari, jolta lähdin hakemaan EH:ta, sillä turkki ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, jakoira näytti muutenkin vähän hassulta.

Kehässä Jaffa liikkui erinomaisesti, mutta oma hermostuneisuus taas pilasi seisotukset.
Kuitenkin, vaikka huono ruotsi minulla onkin, kuulin tuomarin sanovan ERI+SA, ja siinä vaiheessa tiesin että ainakin CACIB ansaittu!
Paras uros kehässä oli toinen junnuista, ja erittäin komea sellainen. Tuomari kuitenkin osoitti minulle ykköstä, ja siinä vaiheessa olin aivan pilvissä, kun sihteeri löi minulle cacibin ja valioruusukkeen käteen. Hetken kesti tajuta että herran jumala, sehän valioitui!

Kohta olikin rotunsa parhaan valinta, jossa toinen nartuista oli vastassa. Kerran kehä ympäri ja tuomari ojensi minulle puna-keltaisen ruusukkeen. Jiiihaaa! Tällaista en kyllä osannut edes unelmoida.
Itseasiassa toivoin että Jaffa olisi ollut maximissaan VSP, koska emme voineet jäädä ryhmiin pitkän kotimatkan vuoksi. Harmitti siis, että kerrankin kun ryhmäkehään olisi saanut mennä, emme sinne päässeet.


Arvostelu suomennettuna:
Erinomainen rotutyyppi. Hyvä ?, hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula ja ?.
Rodunomaisesti kulmautunut, erinomainen turkinlaatu. Mukava temperamentti. ? näyttää hyvältä. Hyvä pigmentti.

Tulos: VAL-ERI1 PU1 ROP CACIB SERT --> NO MVA (Norjan muotovalio)

(c) Maija Laine

Kotimatkalla pysähdyttiin ihastelemaan maisemia ja ottamaan koirista kuvia. Itse en juuri kameraan koskenut.
Hallissa oli huono valo ja laiskuus iski totaalisesti muutenkin.

KAIKKI KUVAT

Kiitos kaikille ihanille ihmisille matkaseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti