17. lokakuuta 2011

Aimo annos Niinua

Lauantaina päästiin Jaffan kanssa Niina-Liina Linnan koulutukseen.

Rata ei tänävuonna ollut niin haasteellinen kuin viimekerralla, vaan enemmän uskottavampi kisarata, tosin 3lk tasoa kuitenkin.

Aiheena oli rytmitys, juuri sitä mitä toivoinkin. Alku oli yllättävän helppo meille. Vaikak muutama kerta tehtiinkin pilkun viilausta, ei minun tarvinnut kovin suurta vekkiä vitoselle tehdä. Sensijaan 13 oli kompastuskivi. Jaffa on alkanut niin herkaksi, ettei lähtenyt pituudelle ollenkaan. Tein tähän siis valssin, mutta ajoitus oli aina väärä, tai koira sitten koira ei vaan halunnut olla omatoimisella tuulella. Pari kertaa se hyppäsi pituuden yli, ja muina kertoina tallusteli päältä. Alettiin sitten palkkaamaan lelujja jne. Ei siis kovin hyvä maku jäänyt suuhun tästä ekasta puoliajasta.

Jatkettiin sitten pienen tauon jälkeen puomilta edespäin. Tämä sujui jo paljon paremmin. Vekkejä olen mielestäni osannut tehdä aina, ja Niinu vielä kertoi tarkkaan kuinka saan niistä vieläkin paremmat. Ainoastaan 17-18 valssi jäi aina jotenkin vajanaiseksi,  mutta saatiin tositoilla siitä hyvä.
Harmitti kun jätettiin kepit välistä ajan puutteen vuoksi. Olisin halunnut vinkkejä siihen miten lähetän tuota koiraa kepeille. No, se aika ei mennyt hukkaan, koska tehtiin viimeistä suoraa varmaan 50 kertaa.

24, ennakoiva valssi, josta sain (tai ainakin olisi pitänyt saada) etumatkaa 36-27 persjättöön. Vasta viimeisillä kerroilla tajusin mitä siinä haettiin takaa, ja saatiin se onnistumaan! Koira oli kyllä ihan rättipoikki tuon reenin jälkeen, ja niin olin minäkin.

Sunnuntaina tykkäsin radasta kovasti. Juuri sopiva Niilolle.
Alussa meniin 2 esteen uloimman siivekkeen kohdalle seisomaan, ja tökkäsin koiran 1 hypylle. Tämä oli aika hauska testata niilon kanssa, ja hyvin se sujuikin. Ansaputki puomin alla tuottin päänvaivaa, mutta ei se langennut siihen kertaakaan!
Kepeillä menin ottamaan ekaväliin vastaan, eikä se ollut niin helppoa kuin luulin, koska ei olla tehty näitä Niilon kaa, mutta parin toiston jälkeen sujui.
Hauskinta oli tehdä 13-14 väliin persjättö, vau! Eikä tästäkään reenistä puuttunut kunnon astmakohtaus ja hikinen selkä. 23-29 väli tehtiin varmaan 20 kertaa erilaisilla ohjauskuvioilla. N haki kepit taas niin mallikkaasti <3 Toivottavasti saisin jotain videonpätkää...


1 kommentti:

  1. http://roosajaiiines.blogspot.com/2011/10/tunnustusta-kehiin.html
    terrieriporukalta toiselle lensi nyt haastetta :)

    VastaaPoista