21. elokuuta 2013

Kynsiepisodi

Niilolla on jälleen tassuongalma. Käytiin Activen hallitreeneissä 8.8. Repäistiin rata kerran läpi ja siinä sitten koutsin kanssa vaihdettiin muutama sana. Koira oli mulla irti as usual, kunnes kävi eteisen puolella astuen kynnykseen hunosti, ja vinkaisi. Näin siinä tapahtuneen ja huomasin kun joku valkoinen lensi ilmassa. Koira tuli mun luo ja nosti takajalkansa ilmaan. Siitä valui verta, ja pljon valuikin. Äkkiä koira lavuaariin ja tassu kylmän hanan alle. Ei tyrehtynyt millään. No, koira autoon ja 20km kotia. Auton penkit on punaisia laikkuja täynnä kun eihän mun pösöön mitään häkkiä mahu!

Kotona saatiin vuoto tyrehtymään ja tässä kuva matkamuistosta hallilta. Koko kynsi lähti erittäin siististi. Jäljelle jäi vain pieni nysä ydintä.

Oikean takajalan oikea etukynsi.
Mainittakoon että kyseessä on saman varpaan kynsi jossa Niilolla oli alkukesästä haava. Luulen että haava kuolletti kynttä niin että se on heikosti irtoavainen.

Jokatapauksessa lähdin Joensuuhun kehätoimitsijaksi seuraavana aamuna. Kun tulin takaisin 3 päivää myöhemmin varvas oli turvonnut, ja koko ydin oli huomattavasti suurempi mitä irrotessa. Koira varoi tassua, tärisi ja läähätti aina kun vaihtoin sitet. Ketoriinia siis naamaan. Soittelin kaikki eläinlääkärit läpi ja vain yhdeltä sain ajan samalle päivälle.Animagissa Anu Tulokas totesi että se on erittäin pahasti tulehtunut, ja löis amantien koiralle rauhoittavan että sai tutkia paremmin. Siitä otettin röntgenkuva, josta ilmeni kynsiluun murtuma. Viikon antibiotit kouraan ja toivo siihen että helpottaisi. No, viikko myöhemmin, eli eilen 20.8. kontrollikäynnille. Turvotus oli nyt laskenut entiselleen, mutta kynsiluu on edelleen tulipunainen. Päätettin että katsotaan vielä viikko tai pari, ja jos minusta tuntuu että haluan sen leikata, niin milloin tahansa saan sinne soittaa ja varata ajan. Kynteen on jo nyt palanut rahaa 300e, ja leikkaus maksaisi 350e. leikkaukseen ei ole varaa mutta jos tilanne sen vaatii niin pakkohan se on leikata. Niiloa ei ole vakuutettu.

Niilo täytti 13.8. 4 vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti